2010. gada 5. septembris

Min pedāli grīdā

Pieckārtējie Latvijas čempioni florbolā “Ķekava” jauno sezonu iezvanīja ar vērtīgu panākumu 6:3 savā laukumā pret “Kuršiem”. Gunārs Klēģeris apliecināja, kāpēc tieši viņa plecā kapteiņa “mundieris” --  viņa kontā hat-trick. “Psiholoģiski ļoti svarīga uzvara,” vecākais no brāļiem Klēģeriem pasvītroja veiksmīgo gada sākumu.

Dievs, svētī līdzjutējus...

Tradicionāli ,“spiežot starta pogu” jaunajai virslīgas sezonai, ar ziediem tika sveikti “Ķekavas” florbola kluba gaviļnieki un atskaņota valsts himna. Tiesa, tobrīd mati sacēlās stāvus... Nē, himnu abas meitenītes dzīvajā izpildīja ar brīnišķīgu patosu (dažam labam skudriņas pat noskrēja pāri), un arī ar rozīgajām puķēm viss bija kārtībā, taču Sporta kluba tribīnes izskatījās gluži kā pēc mēra – burtiski “izslaucītas”. Mača gaitā gan bija vērojams līdzjutēju pieplūdums un galu galā azartiskā cīņa varēja risināties savai kvalitātei atbilstoši kupla skatītāju pulka priekšā. Izbīlis labs.

Sākumā nokdauns, tālāk – pretsitienu sērija


Varbūt pie vainas, ka komandai vēl nav treneris - konsultants Dailis Skudrītis arī nebija zālē manāms -, bet spēles sākums mājiniekiem izvērtās katastrofāls. Jau sezonas 17. sekundē (!) Bramanis bumbiņu varēja meklēt savos vārtos, bet pēc apaļas pusotras minūtes “Kurši” (pērn 11.vieta) uz tablo iededza 0:2... Proti, vispirms pēc diagonālas piespēles zibenīgi uzšķīla Raitis Bušs, savukārt otro (pret)uzbrukumu ar metienu no vārtu priekšas noslēdza Ģirts Ansons – gluži spītējot tam, ka sarkanajās formās tērptie ķekavnieki sāka agresīvāk, izvēloties uzbrukuma taktiku.  “Pārdegām,” sākuma klupienu skaidroja kapteinis Klēģers. Titulētākā Latvijas florbola komanda izskatījās kā dabūjusi ar dūri zem jostas vietas.... Tomēr desmit minūtēs izdevās savākties un līdz trešdaļas beigām ievilkt virvi jau savā laukumā pusē. Fantastisks Jansona grieztais no centra (1:2), kapteinis pirmais pie atlēkušās (2:2) un tad  19.minūtē kā viltīgs zutis no stūra iznirst Repke, kurš (vairākumā) gūst komandai trešos vārtus pēc kārtas un pirmo reizi ķekavnieki vadībā – 3:2.

Lūzums. Bravo Klēģerim un Repkem!


Jāuzsver, ka Grobiņas puiši - “Kurši” mājas spēles vairs neaizvadīs Liepājā, bet pieminētajā kaimiņciemā - uz spēli bija savākuši tikai divus virknējumus, par ko nācās dārgi samaksāt, jo taktiski mūsējie varēja likt pretī trīs maiņas (vēl neiespēlētā trešā laukumā tika epizodiski, līdz ar to gāja drudžaini, toties - efektīvi). Otrās perioda sākumā viešņas divas reizes dabūja vairākuma priekšrocības. Uz skaitliskā pārsvara rēķina kuršiem izdevās iekarot teritoriālu pārsvaru. Un 36.minūtē bumba ne bez veiksmes atrada ceļu “sarkanās armijas” cietoksnī – 3:3. “Divos no trim vārtiem ņemu uz savas sirdsapziņas,” provokācijai ļāvās vārtsargs Bramanis. Viņš gan atzina, ka vēl nav atlabis pēc slimības, pašaizliedzīgi piebilstot: “Tas gan nav attaisnojums...” Jā, tā “trešā bumba” bija tāda sāpīga – metiens,  burzma un baltais ripulis, Bramanim neredzot, nokrīt starp vārtsarga muguru un vārtu līniju. Nepaspēja...  Ko nu par to, ja kuršu prieki ilga dažas sekundes. Tā bija uguns pakulās! Vecākais Klēģers un Repke sarīkoja šovu, divās minūtēs panākot izšķirošo 6:3. Divi no minētajiem vārtiem Klēģerim - abi identiski: metieni no kreisās laukuma puses -, kurš tādējādi sasniedza hat trick (3+0); bet Osis filigrāni (2+0) iemeta piektos. “Redzēju, ka vārtsargs iznāca ārā un mani. Apgriezos pa 180 grādiem un liku viņam garām,” sacīja Repke, kuram visticamāk šī bija pēdējā spēle Ķekavā. “Paredzēts, ka jaunnedēļ došos Kanādu, strādāt.” Florbolu turpināšu spēlēt. Vietējā čempionātā Toronto, klāstīja uzbrucējs, kurš iepriekšējā pasaules čempionātā aizstāvēja arī Latvijas izlases krāsas. Jāpiezīmē, šovakar Repke tik atzīts par Ķekavas vienības labāko spēlētāju.

Atgriežoties pēc spēles gaitas, šie trīs precīzie metieni salauza kurzemnieku pretestību. Pēdējās 20 minūtēs Ķekavas dzelžainā aizsardzība nostrādāja stingrāk nekā niknie, taču vienveidīgie “Kuršu” uzbrukumi. Pelnīti trīs punkti.

Kurš nākamies ēdienkartē?

Ielūkojoties protokolā, kā uz delnas iezīmējas notikumu attiecība laukumā - “Kurši” izdarīja 22 metienus pa vārtiem, kamēr “Ķekava” - 39. Ķekavnieki spēlēja gan taktiski, gan tehniski krietni interesantāk (vienīgi pietrūka stabilitāte visas spēles garumā, kliboja metienu realizācija). Savukārt sāncenši, metoties cīņā ar divām maiņām ne tik nogura, cik neguva iespēju  variēt ar virknējumiem, tāpat pēc dažām interesantām vairākuma izspēlēm “liepājniekiem” pazuda kreativitāte.
Ar ko un kad spēlēsim nākamajā kārtā? Mēļo, ka ar RTU, bet par to Latvijas florbola savienības mājas lapa vēl klusē... Katrā ziņā pedālis jātur grīdā. Kā atzīst arī trīs vārtu autors, Ķekavas vīru nospraustais mērķis trāpīt labāko četriniekā: “Komandas kodolam ir ideāls florbola vecums.” Klēģeris liek saprast, ka “atlaides” pieļaujamas tikai pret trim lielajiem vaļiem – RTU, “Lekrings” un FK “Rīga”.

Latvijas atklātais čempionāts florbolā 2011'. 1.kārta
Ķekava – Kurši 6:3 (3:2, 3:1, 0:0)
1.per.
00:17 Bušs (Siliņš) 0:1
01:47 Ansons 0:2
11:28 Jansons 1:2
15:44 Gun.Klēģers (Liepa) 2:2
18:50 Repke (Mežotnis, vair.) 3:2
2.per.
35:07 Laucis (Klamers) 3:3
35:26 Gun.Klēģers (Mežotnis) 4:3
36:22 Repke (Timoško) 5:3
37:38 Gun.Klēģers (Repke) 6:5

“Ķekava” vērtīgais spēlētājs: Oskars Repke

1 komentārs: