2010. gada 18. septembris

T.K.O.

Tas, kam mēs vēl ticam, - tas vēl nav zaudēts. Cīnoties bez četriem pamatsastāva spēlētājiem un trenera, "Ķekava" florbolisti ar 2:15 bez ceremonijām viesos piekāpās čempionvienībai "RTU/Inspecta". Vārtus guva Matīss Jansons un Gints Timoško. Uzvarētājiem 4+3 Atim Blindam. Jau trešdien "Sporta klubā" gaidāma intriģējoša cīņa pret spēcīgo FK "Rīga".

Ir arī ļoti intriģējoši un patīkami jaunumi. Par visu pēc kārtas...

Ainu laukumā šoreiz vislabāk raksturo ķekaviešu vārtsargs Kaspars Millersons, kurš pienāk man klāt un no ķepām plēš laukā blociņu: "Par šito spēli labāk neraksti!" Protams, tad pavērās Kaspara platais smaids... RTU - kā jau "studenti - patiešām bija pārāki arī tīri akadēmiski. "Viņi bija labāki visos elementos," sarūgtinājumu neslēpa "Ķekavas" kapteinis Gunārs Klēģers, "nospēlējām ļoti vāji." Neviens no sarkanajiem nemeklēja attaisnojumu sastāva robos, tomēr jāsaprot -- ķekaviešiem nācās iztikt bez četriem pamatsastāva spēlētājiem: Māra Gžibovska (trauma), Henrija Uzrauga (hokejs), Normunda Ozoliņa (slims), Oskara Repke (Kanāda) un Artūra Špīsa (Baiba...).

Tātad, Latvijas čempionāta 2.kārtas spēli ķekaviešiem nācās sākt samiksētās maiņās. Līdzīgas izvērtās spēlēs tikai pirmās desmit minūtes, kad ar precīziem metieniem apmainījās Blinds (5.minūte) un Matīss Jansons (10.minūte), uz tablo iededzot sīvo 1:1. Kā pēc spēles atzina mājinieki, viņi bija ļoti labi gatavi ķekaviešu agresīvajam spēles plānam. Proti, niknos viešņu uzbrukumus RTU apturēja ar negaidītu pretspēku. Turklāt, tikko uzplaiksnīja pirmie asumi laukumā, tā soģis drīz ķekaviešus atstāja mazākumā. Faktiski tas arī bija spēles lūzums - RTU īsā laikā guva trīs vārtus pēc kārtas (Cvetkovs, Lisovskis, Preiss), no kuriem pēdējos divus vairākumā un jau 1:4. Pirms pirmā perioda beigām Timoško vienus vārtus atguva (2:5), taču Ķekavas uzbrukuma izpildījumā tas arī bija viss. Tālāk - klusums...

"Vari rakstīt tā: lauzām, lauzām līdz no nolauzām Ķekavas zaru," skaidroja RTU aizsargs Edgars Dzeguze. "Ķekava skrēja un plosījās 30 minūtes, taču mēs to gaidījām, un ar spēku un "goliem" viņus salauzām," turpināja Latvijas izlases spēlētājs. Ar bullīti (Cvetkovs) un diviem precīziem metieniem (Blinds, Kirkils) pirms pēdējām 20 minūtēm  koka grīdas zālē uz tablo uzgrieza 2:7. Jā, runājot par pēdējo trešdaļu, ķekavieši vienisprātis un atmet ar roku: "Tur vairs nebija ko..." Studenti spēlēja ar atraisītām rokām, turpinot demonstrēt teicamu metienu realizāciju, kamēr Ķekavas novada komanda vienkārši gāza podus... Sāncenšiem (starp citu viņiem rutīna pilnībā pakārtota Čempionvienība kausa izcīņai) vēl divi vārti Lisovskim, Blindam, arī Juškēvičam, vieni Cvetkovam, Vidzim. Rīdzinieki jau ar degošām acīm un manāmu nepacietību koncentrējas svētdien gaidāmajam principiālajam duelim pret Līgatni. "Zvejnieks!" kā korī atbild Dzeguze un Oskars Balodis, atgādinot, ka būs jāspēlē pret bijušo treneri/dresētāju. "Viņš zina kā mēs spēlējam, mēs kā - viņš. Gribam pierādīt," turpina Balodis. Savukārt Dzeguze piekodina, ka trenera Zvejnieka vadībā Līgatnes komanda nebūs nekādi autsaideri...

Vēl pēdējoreiz atgriežoties pie spēles, jāpiezīmē, pēc devītās zaudētās bumbiņas tika sarūpētas ugunskristības Mārim Gulbim, kurš vārtos nomainīja Bramani. "Spēlējām bez uguntiņas un iedvesmas. Komanda bija kā aizmigusi," komentēja Bramanis. Bramis vārtos netaisīja kļūdas, taču nebija arī Čārlija eņģelis. "Netika izpildīts ne spēles plāns, ne parādīts cīņasspars vai raksturs. Kļūdas katra spēlētāja izpildījumā," no vārtsarga kūpēja neapmierinātība. 

Ķekaviešiem raksturs palika čempionāta pirmajā, tas ir, iepriekšējā spēlē pret "Kuršiem", bet Latvijas tenisa izlase ar Ernestu Gulbi priekšgalā bija gan okupējusi ierasto Olimpiskā centra manēžas laukumu un lielu daļu līdzjutēju - atnākuši bija tikai 50 skatītāju. Trešdien 22.septembrī Sporta klubā noteikti būs vairāk - kā nekā gaidāmi vieni no aizvadītās sezonas favorītiem FK "Rīga". Gaidāmie sāncenši šo sezonu gan iesākuši pārsteidzoši vāji - trīs spēlēs divi zaudējumi un smaga uzvara papildlaikā.
Un nobeigumā jāpiemetina - galvenā trenera meklējumu sakarā Ķekava grasās uzrunāt kādu ļoti interesantu personību no melnās ripas aprindām...  Kļūst karstāk!

Latvijas atklātais čempionāts florbolā 2011'. 2.kārta (OSC).
Ķekava - RTU/Inspecta 15:2  (2:4, 0:3, 0:8)
Metieni: 42:27
1.per.
0:1 Blinds (Dzeguze) 05:20
1:1 Jansons 09:45
1:2 Cvetkovs (Lisovskis) 10:16
1:3 Lisovskis (Fīrmanis, vair.) 13:04
1:4 Preiss (Fīrmanis, vair.) 14:07
2:4 Timoško (Jansons) 19:41
2.per.
2:5 Cvetkovs (soda met.) 21:10
2:6 Blinds (Juškēvičs) 32:04
2:7 Kirkils (Fīrmanis) 34:52
3.per.
2:8 Vidzis (Zicmanis) 43:43
2:9 Cvetkovs 44:15
2:10 Lisovskis (Blinds) 46:31
2:11 Lisovskis (Blinds) 49:40
2:12 Juškēvičs 53:55
2:13 Blinds (Preiss) 53:49
2:14 Juškēvičs 56:43
2:15 Blinds (Juškēvičs) 59:34

*T.K.O - tehniskais nokauts

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru