2010. gada 6. septembris

Batālijas arī Madonā un Līgatnē

Mēdz teikt, ka pēc vistumšākās nakts seko saullēkts. Ar virkni intriģējošām spēlēm aizvadītās nedēļas nogalē iezvanījās 18.Latvijas čempionāts florbolā. Tostarp, pēc melniem gadiem "pagrabā" virslīgā atgriezusies Līgatnes komanda.

Florbolistiem "1.septembris" bija piektdien, kad ar diviem mačiem Rīgā un Ulbrokā tika ieskandināta 2010./11.gada sezona (arī šoreiz čempionāts būs atklāts, jo ar līdzdalību turpina pagodināt Igaunijas "Tahe" no Jogevas, tādējādi virslīgā pulcinot 14 komandas). Visupirms spēcīgā FK "Rīga" nervozā un indīgā cīņā Olimpiskajā centrā pagarinājumā izglāba uzvaru pret sīksto Irlavas "Telms/Energokomplekss" - 7:6. Pirms izšķirošajām pēdējām 20 minūtēm rīdzinieki bija vadībā ar trīs vārtu pārsvaru (6:3). "Trešajā periodā iegāza fiziskā sagatavotība," pasēto punktu florbolazinas.lv skaidroja FK "Rīga" treneris Sergejs Aleksandrovs. Savukārt perspektīvā Ulbrokas komanda, kuras sastāvā pēc gada Londonas "Haizivju" rindās atgriezies viens no komandas līderiem Kārlis Bulāns, izrāva skaistu uzvaru 5:4 pār "Lielvārdi". Bulāns no Anglijas paņēmis līdzi veiksmes batoniņu - tieši viņš, kad uz tablo bija atlikušas tikai 22 sekundes izglāba partnerus un pagarinājumā pēc viņa piespēles pirmo reizi komandas vēsturē Latvijas čempionāta līdera godā - tiesa, uz īsu sprīdi - iecēla Aināra Juškēviča vadīto "Ulbroku".

Deserts galdā tika klāts sestdien, kad florbols burtiski satricināja Madonu un Līgatni. Proti, tālākajā no minētajām Vidzemes pilsētām ar blīkšķi tika svinīgi atklāta jaunā sporta halle, kam par godu vietējos priecēja pērnie finālisti: Latvijas čempioni "RTU/Inspecta" pret Cēsu "Lekringu". Jāsaka, oficiālajā atklāšanas spēlē sezonu starplaikā paplucinātajām "lēcējpelēm" - projām devušies Malkavs vecākais, Levītis, Preiss, Zicmanis - izdevās RTU revanšēties par skarbajiem pavasara mirkļiem -- 8:7. Cēsniekiem gandrīz izgāja līdzīgi kā dienu iepriekš FK "Rīga" - pēc otrās trešdaļas no 7:3 "studenti" atspēlējās līdz 7:7. "Tomēr beigās pēc izspēles centrā pretinieks pazaudēja Tomu Rīsmani, kurš no vārtu priekšas guva vārtus," komentēja "Lekringa" treneris Normunds Grunckis. "Galvenais bija paņemt 3 punktus." RTU malači, jo pirms sezonas starta viņiem bija iespēja aizvadīt tikai divus koptreniņus... Toties prieks par Madonas jauno halli. Kā atzina Gruncka kungs - madonieši var lepoties ar labāko koka grīdu republikā. (Jāpiezīmē, jau nākamajā rītā cēsnieki devās uz galvaspilsētas pusi, lai pārņemtu līdera grožus savās rokās, smagā spēlē izmocot vēl vienu panākumu - 5:2 - pret vietējo "Ulbroku"; 2.kārtu izspēlēja arī RTU, kas ar 7:5 pret "Talsiem/Triobet" atzīmēja pirmos punktus).

Visbeidzot atgriežoties pie "platās sestdienas" notikumiem pamats pogāt vaļā šampanieti bija līgatniešiem -- vasaras karstumā (pa Kristīnēm) viņu ciemā durvis vēra jauna halle. Lielais florbols kopš tālā 1996.gada var atgriezties pagasta ēdienkartē. Pilnu tribīņu priekšā, pateicoties fantastiskam Renāra Arāja snieguma vārtos un vētrainai Anda Višņevska  (3+0)un Armīna Ābola (0+3) saspēlei, "Latgranula/Līgatne" ar 5:3 kāva pagurušo FK "Rīgu". Mājās pārnākušais Normunds Zvejnieks padotajiem varēja dziedāt pelnītas slavas dziesmas: "Prieks par visu komandu, kas atdeva visus spēkus, lai uzvarētu," lepojās līgatniešu galvenais treneris.

Cieņu pelnījusi finansiālas likstas izdzīvojusī "Ķekavas" komanda un tās kapteinis Gunārs Klēģers. Kā jau iepriekš rakstīju, vecākais no brāļiem Klēģeriem ar hat-trick kaldināja psiholoģiski svarīgu mājinieku uzvaru pret "Kuršiem" (no 0:2 līdz 6:3). Labākā spēlētāja balvu gan saņēma Oskars Repke. "Īpašs prieks par uzvaru, jo šī man bija pēdējā spēle." Bijušais, bet joprojām perspektīvais Latvijas izlases kandidāts, spiests pārcelties uz tālo Kanādu. "Spēlēšu Toronto, vietējā čempionātā." Ir cerība, ka Oskars florbola nezudīs. Vēl "Rubene" viesos ar 6:3 pieveica "Bausku".

Nākamās Latvijas čempionāta spēles tikai pēc divām nedēļām - no 17.līdz19.septembrim. Gaidāmajā nedēļas nogalē kopā pulcējas Latvijas izlase, kas sestdien un svētdien aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Igauniju, gatavojoties 2010.gada pasaules čempionātam.


Vīrieši virslīga - pēc 1.nedēļas
#KomSpUzZau+/-P
1.Lekrings22046
2.Rubene11033
3.Ķekava11033
4.Latgranula /..11023
5.RTU / Inspecta21113
6.Ulbroka211-23
7.FK Rīga211-12
8.Telms / Ener..101(1)-11
9.Lielvārde101-10
10.Talsi / Trio..101-20
11.Kurši101-30
12.FK Bauska101-30
13.SK Pārgauja00000
14.Jõgeva SK Se..00000

1 komentārs:

  1. Ulbrokas - Lielvārdes spēles beigas bija nedaudz citādas, jo pēc otrā perioda, kurā 22 sekundes līdz beigām Bulāns izlīdzināja rezultātu, nevis izrāva uzvaru, sekoja arī trešais, kurā piecas minūtes līdz šoreiz gan spēles beigām uzvaras vārtus guva Krists Paulovičs(tiesa no Bulāna piespēles). :)

    AtbildētDzēst