2010. gada 23. septembris

Daudz laimes, Gicon!

"Ķekava" florbolisti trešdien "Sporta klubā" asa sižeta spēlē ar šaušalīgām beigām ar 8:5 pieveica respektablo FK "Rīga". Uzvarētāju sastāvā vērtīgākā spēlētāja balvu (MVP) saņēma Gints Klēģers (1+0), sarūpējot sev lielisku dāvanu 24.dzimšanas dienā. Virslīgas kopvērtējumā ķekavieši uzreiz aiz pirmā trijnieka. 

Nekavējoties pēc tiesneša svilpes ķēros apkaklē jubilāram. Vispirms šis aizlaižas prom. No krāna nodzeras badīgi kā afroamerikānis... Tad klāt ir. 

Prasu, vai šovu pēdējās 20 minūtēs sarīkojāt par godu dzimenei!? - Tā izskatās, - pasmaida Klēģers, kura formu rotā iesvīdis 44.numurs. - Pirmo spēles pusi nospēlējām aizsardzībā un viss bija "okay" - bijām ielaiduši tikai divus vārtus [6:2]. Bet otrā daļā uzvilkām galvā cepures un domājām, kurš vairāk sametīs. Atlaidāmies... Beigas jau sanāca slidenas: ej nu sazin, kas būtu noticis, ja mūsu  noraidījumu laikā pie 7:5 viņi būtu uzlaiduši sesto laukuma spēlētāju... Pozitīvi, ka iegūti 3 punkti, slikti - nevaram nospēlēt spēles galotni līdz galam.
- Atbildu: no malas izskatās, ka visbeidzot sāc sajust spēles garšu. Taču, rūpīgi klausoties Klēģera atbildē, nedaudz aplaužos, jo jūtu, ka uz Ginta sirds gulējis smags akmens.
- Kā lai saka... Dzīvē notikušas pārmaiņas, līdz ar to esmu nedaudz, nedaudz izsists no ierindas, - pirms kāda laika izšķīries ar draudzeni. - Grūti sakārtot domas, koncentrēties. - Priecē gan, ka Gicons ir pārliecības pilns un pauž cerību, ka gūtie vārti palīdzēs atgriezties uz viļņa. - Cerēsim, cerēsim! Tagad jāatgūst. Divas spēles pēc kārtas nebiju dabūjis nevienu punktu - neatceros, ka pēdējās divās, trīs sezonās būtu tik ilgi palicis "sausā"... Šīs divas spēles es pat speciāli nemazgāju formu. Domāju: nemazgāšu tik ilgi, kamēr negūšu vārtus.
Runājot par "golu", jubilārs izsakās pieticīgi, - sanāca iebakstīt. - Tāpat ar neviltotu izbrīnu piekrīt, ka FK "Rīga" spēks manāmi mazinājies. - Jā, īstenībā tagad daudz vieglāk pret viņiem spēlēt. Agrāk viņi daudz vairāk lika lietā kontakta spēli. Tā bija komanda pret, kuru bija interesanti cīnīties, jo viņi spēlēja līdzīgi kā mēs - agresīvi un skatāmi, līdzjutējiem interesanti. Iespējams, pie vainas tas, ka tiesneši sākumā parādīja - noraidījumi būs par jebkuru pārkāpumu. Tas izsita no sliedēm, mēs arī bijām "šokā" - uzreiz sūta uz soliņu... 

Šoka terapiju vispirms gan piedzīvoja rīdzinieki. Izvirzījušies vadībā pēc Akulova metiena (0:1), viņiem "Ķekava" atbildēja ar sešām bultām pēc kārtas - maisam galu vairākumā atslēdza Mežotnis, pa diviem vārtiem guva Brigmanis un Jansons, vieni Špīsam - un 30.minūtē uz tablo paveras 6:1. Viesiem Šķēls ātri vienus vārtus atguva (6:2). Izšķirošajā trešdaļā sākās tiesnešu paniku un provokatīva cīņa FK "Rīga" izpildījumā. Tiesa, vispirms jubilārs mazākumā panāca it kā drošo 7:2, taču soģis, kurš pazīstams ar iesauku dzeloņcūka, pārāk norespektēja uz lauriem aizmigušo Alvi Dāli un atrada divas minūtes Spolei. Adrenalīns sāka dramatiski celties... Cīņas karstumā traumās iedzīvojās ķekavietis Normunds Ozoliņš, pretinieku rindās - potenciālais līderis Alvis Dāle.  Viesi, lielā mērā pateicoties Fricbergam, atguva uzreiz trīs vārtus (7:5). Turpinājumā pieminētais rīdzinieks izcēlās aizvārtē ar sitienu pa kājām Matīsam Jansonam, kurš atbildēja izaicinot "zili balto" uz boksa maču. - Stulbi, - Jansons pēc spēles ir lakonisks, taču piekrīt, ka neizturēja (sarkanā kartīte...).  Izvērtās pavisam liels jampadracis, jo pēc kāda no FK "Rīga" spēlētāju metieniem bumbiņa trāpīja pa vārtu pārlikni un, pēc šo rindu autora redzētā, šķērsoja vārtu līniju pāris centimetru dziļumā. - No manas pozīcijas skatoties nebija vārti. Es pats ar kāju vēl aizspēru bumbiņu, - Klēģers jaunākais skaidroja epizodi, kurā pats bija notikumu epicentrā. Viens no tiesnešiem vispirms vārtus ieskaitīja, bet pēc Ķekavas komandas eksplozijas otrs - panākumu anulēja...

- "Ķekava" šodien demonstrēja labu spēli, - pēc spēles čatā raksta viens no FK "Rīga" redzamākajiem aizsargiem Toms Briedis. Cenšos garo uzjautrināt - tu jau kā Sandis Ozoliņš hokejā -- 0+3 (trīs rezultatīvas piespēles). - Galīgi tā nebija. Punkti tikai pateicoties komandas biedriem. Spēle galīgi negāja no rokas. Beigās pārņēmām iniciatīvu, taču neieskaitītie vārti un noraidījumi liedz cīnīties par neizšķirtu. FK "Rīga" sezonu sākusi vāji, jo vienībai bijis ļoti īss sagatavošanās posms, tāpat Deivisa kausa dēļ nav varējuši notikt pēdējie treniņi. - Sanāk, ka sezonas spēles ir vienīgais, kad varam veidot saspēli. Vienā neveiksmīgā momentā traumā iedzīvojās A.Dāle, kurš nākamo spēli pret varētu izlaist.

Uzvara 8:5. "Ķekava" pēc trešās kārtas paceļas dalītu 4.vietu Virslīgas čempionāta kopvērtējumā.

Vīrieši virslīga

# Kom Sp Uz Zau +/- P
1. Lekrings 3 3 0 7 9
2. RTU / Inspecta 4 3 1 21 9
3. Rubene 3 3 0 9 9

Ulbroka 3 2 1 3 6

Talsi / Trio.. 3 2 1 2 6
4. Ķekava 3 2 1 -7 6
7. FK Bauska 3 2 1 2 5
8. Jõgeva SK Se.. 2 1 1 2 3
9. Lielvārde 3 1 2 -5 3
10. Latgranula /.. 4 1 3 -11 3
11. FK Rīga 4 1 3 -7 2
12. Telms / Ener.. 3 0 3(2) -6 2
13. SK Pārgauja 1 0 1 -3 0
14. Kurši 3 0 3 -7 0

Jāpiemetina, jubilārs pirms pāris nedēļām piedalījās Latvijas izlases treniņnometnē, spēlēja pret Igauniju. - Forši jau ar elites čaļiem uzspēlēt, taču liekas, ka izlasē diez zin vai tikšu... - Cenšos iedvesmot: pavērsieni vienmēr iespējami gana daudz. Patiešām: Gintam līdz Jēzus vecumam vēl deviņi gadi -- kā dzimšanas dienas kliņģeris, tikai ar aprītu stūri.

1 komentārs: