2010. gada 10. oktobris

Dinamiešiem pirmā uzvara pēc vēlēšanām

Ar neviltotu prieku šodien noskatījos, kā Rīgas “Dinamo” uzar KHL labāko aizsardzību un vārtsargu – 4:1 pret Ņižnijnovgorodas “Torpedo”.

Pēcspēles uzvaras vārtu autoram Oskaram Cibuļskim puspajokam mēle liecās prasīt: kas ir, ka tikai ar pārinieku (Ozoliņu) metat vārtus? 13 mači aiz muguras, bet no aizsargiem ripu sarkanajā būrī spējuši iedabūt tikai 1.maiņas duets. Starp citu, kā lai šajā brīdī atkal neiedomājas par Sorokina un Laviņa “paradigmu”. Pirmais pases datu dēļ (vecums) tagad spiests vergot aiz Alpu kalniem Itālijas 2.līgā, kaut gan tikai pusgadu (!) jaunākais Rodžers šosezon izskatās pilnīgi nekāds - absolūti sliktākais lietderības koeficients (“-4”) komandā, 0+0 un divas sodas minūtes, kas šoreiz kā uz delnas, manuprāt, norāda uz agresijas trūkumu. Tukša loze.

Savukārt Ņiživijs – jo vecāks kļūst, jo labāks top. Ārkārtīgi pozitīvas emocijas par laicīgo piespēli snaiperim Hartiganam (panākot 3:0). Kad Sašam bija spēka gadi – ap 24 (tostarp NHL leģendas ar Veinu Grecki priekšgalā šajā vecumā sasniegušas augstākos rezultātus, pērn pirms sezonas “The Hockey News” apskatnieki aicināja vēl “izbaudīt” Ovečkinu un Krosbiju) – Ņiživijs “Lokomotiv”, Maskavas “Dinamo” un “Molot-Prikamje” knapi turējās Superlīgas līmenī. Saša toreiz vidēji savāca maksimums 4 līdz 12 punktus regulārajā sezonā. Tagad, sasniedzot veterāna vecumu (34), tekošajās trīs KHL sezonās: 27 (9+18), 36 (12+24) un šogad pēc ¼ sezonas jau 15 (6+9), kas dod fantastisku 3.vietu līgas rezultatīvāko tabulā.

Labi, ka Mikušs visbeidzot arī rezultativitātes izteiksmē atstrādāja slovaku blatu. Citādi pēc iepriekšējām sešām spēlēm ar 0+0 viņš atradās turpat, kur Podziņš. Iepriecina Holts – no malas nespeciālistam redzams, ka amerikānis gan ļoti grib, gan arī ļoti strauji progresē. Patiešām ļoti.

“Torpedo” Rīgā ieradās ar spēcīgu statistikas bagāžu – sešas uzvaras septiņās izbraukuma spēlēs, pārliecinoši dzelžaināko aizsardzību līgā (tikai 16 ielaisti vārti) un septembra labāko vārtsargu, austrieti Bikneru (94,4%). Taču acīmredzot pēdējais pārdega – Bikners “Torpedo” vārtus šosezon bija sargājis pilnīgi visās spēlēs un no zvana līdz zvanam. Psiholoģiski tik smagu nastu ar tik augstiem statistikas rādītājiem (arī zaudētas tikai 1,59 ripas) ir ļoti grūti noturēt. Vēl jo vairāk, ja tev jāspēlē pret komandu, kuras vairākumu diriģē Sandis Ozoliņš...
Blakus Ozo Cibuļskis aug kā jaunākais brālis - pirmajā vairākumā maisam gals bija vaļā (1:0). Un pēc pārtraukuma varēja atkal ieslēgties dinamiešu otrā perioda fenomens (trīs gūti vārti). Atkal Rīga vislabāk nospēlē otro trešdaļu – statistika liecina, ka caurmērā pirmās 20 minūtes “Dinamo” zaudē, tāpat trešais periods nav zelta vērdiņš, bet pēc otrās trešdaļas rādītājiem esam starp labākajiem KHL. Statistika nekad nemelo.

Ar 46 gūtiem vārtiem dinamieši šajā rādītājā ieņem 2.vietu (starp “Salavat Julajev” un SKA), ar 22,5% vairākuma realizāciju un 87,3% noturību mazākumā katrā elementā 4.vietā. KHL kopvērtējumā – godam pelnīta 6.vieta austrumos ar +5 punktiem virs tā dēvētās play-off zonas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru