2011. gada 4. jūlijs

Svarcēlāji iegrauj Pumpuru vidusskolas griestus

Par Latvijas jaunatnes svarcelšanas sacensību norises vietu bija izraudzīta Pumpuru vidusskola, kurā sporta zāle atrodas 2.stāvā. Daudz netrūka, lai jaunie spēka mitriķi sagrautu grīdu un ar visiem stieņiem izgāztos cauri uz apakšā esošo ēdnīcu. Tiesa, saspīlētie apstākļi jauniešiem nebija šķērslis, lai vietējos jūrmalniekus nošokētu ar iespaidīgo sniegumu.

Ritvars GRĒBERS. Viens no lielākajiem griestu grāvējiem


Vispirms par sacensībām. Atdzīstamu rezultātu nodemonstrēja spēkavīru tradīcijām bagātās Grēberu ģimenes pārstāvis Ritvars, kurš startēja svara kategorijā līdz 69 kg pārstāvot Liepāju. Blakus sēdošais Aizputes volejbola komandas šoferis vien noelš „ak kungs!”, kad ārēji mazais smaidīgais zēns, kurš startējis arī koru karu finālā, virs galvas uzgrūž 117 kg un summā ar 50 kg pārsvaru svin pārliecinošu uzvaru. Kas ir Ritvara panākumu atslēga? - „Treniņi sešas reizes nedēļā gan brīvdienās, gan svētku dienās,” iesāk čempions, „Ar rezultātu neesmu apmierināts, jo paliku 10 kg zem personiskajiem rekordiem. Tagad dzenu svaru nost, lai Eiropas čempionātā Polijā varētu startēt līdz 62 kg.” Viņa treneris Jānis Andžāns skaidro, ka Grēbers ar šādu rezultātu Eiropas junioru konkurencē būtu desmitniekā.

Treneris Andžāns pārdzīvo par 15 gadus vecā talanta Riharda Neija Jāņos „apēsto šašliku”, kā rezultātā svara kategorijas līdz 62 kg galvenais favorīts pārsniedzis pieļaujamo masu par kilograma tiesu un bija spiests performēt ārpus konkurences (Neijs pirmais Latvijā spējis nepilnu 14 gadu vecumā (!) izpildīt sporta meistara normatīvu, summā paceļot 200 kg). Jāuzteic arī vēl viens 15 gadus vecais talants, Aivara Ritenieka lietaskoks Rihards Žērdiņš no Tukuma. Cīnoties plecu pie pleca ar divus gadus vīriem svara kategorijām līdz 77 kg ieguva sudraba medaļu, atpaliekot no čempiona Vadima Kožeņņikova.
 
Mači cauri, bet apakšā esošajās ēdnīcas griestos trūkstot pāris gabali. Redzams, ka panelis ieliecies un zemā sabiris apmetums. Ap bīstamo vietu izvākti galdi un visi salikti gar malām. „Janvārī būs remonts,” optimismu saglabā viena no ēdnīcas pavārēm. Saniknotais Ritenieka kungs apgalvo, ka Jūrmalas dome piešķīrusi šo sporta zāli, jo plānots remonts. Tiesa, ar špahteli un lētu krāsu vairs nepietiks. Piešķirtā vieta svarcēlājiem bija zem katras kritikas un dzīvībai bīstama.

VIDEO: GRĒBERS CITĀS SACENSĪBĀS

Pilns raksts žurnāla "Sports" 12.jūlija numurā

Latvijas Jaunatnes olimpiāde 2011.
Svarcelšana, Pumpuru vidusskola.

Līdz 50 kg
1.Arturs Domašins (Ventspils)
2. –
3. –

Līdz 56 kg
1.Žanis Tihomirovs (Ludzas novads)
2.Dmitrijs Žerebkovs (Daugavpils)
3.Raivis Suharevs (Dobeles novads)
Līdz 62 kg
1.Artūrs Berezovs (Balvu novads)
2.Krists Kevrelis (Ventspils)
3.Andrejs Baranovskis (Daugavpils)

Līdz 69 kg
1.Ritvars Grēbers (Liepāja)
2.Georgijs Kočmarjovs (Daugavpils)
3.Svens Jānis Andžāns (Saldus novads)

Līdz 77 kg
1.Vadims Koževņikovs (Daugavpils)
2.Rihards Žerdiņš (Tukuma novads)
3.Artūrs Pužanovskis (Daugavpils)

Līdz 85 kg
1.Jānis Učelnieks (Tukuma novads)
2.Mareks Karasevs (Balvi)
3.Jānis Alkšars (Saldus novads)

Līdz 94 kg
1.Edgars Tīfentāls (Ventspils)
2.Raivis Vilciņš (Balvu novads)
3.Jānis Pudulis (Dobeles novads)

Virs 94 kg
1.Ervīns Dille (Balvu novads)
2. –
3. –

Meitenes
1.Laura Sproģe (Saldus)
2.Santa Rēpiņa (Saldus)
3.Anete Jurgena (Ventspils)

1 komentārs: